Ikä koskettaa meitä kaikkia

Valtaa vanhuus!

19.6.
2012

LEHDISTÖTIEDOTE: VALTAA VANHUUS -SUURTAPAHTUMA SENAATINTORILLA LA 15.9.

Kampanja haastaa päivittämään käsitykset vanhuudesta

VALTAA VANHUUS / MED ÅLDERNS RÄTT on kahdeksan vanhusalan järjestön kampanja hyvän ikääntymisen puolesta. Kampanja haastaa sekä kansalaiset että tulevat kuntapäättäjät toimimaan rohkeasti hyvän vanhuuden puolesta. Näe vanhuus uudella tavalla!

VALTAA VANHUUS / MED ÅLDERNS RÄTT -suurtapahtuma järjestetään Helsingin Senaatintorilla lauantaina 15.9. klo 11-16. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tapahtuma on tuhansien ihmisten mielenilmaus hyvän vanhenemisen puolesta. Tarjolla on Senaatintorin täydeltä tiukkaa asiaa & karnevaalitunnelmaa, musiikkia, liikettä, puhetta, ruokaa ja juomaa.

Pääjuhlan tähtenä esiintyy Jukka Poika, joka esittää Veikko Lavin tuttuja kappaleita. Menossa mukana myös Aira Samulin. Puolueiden kärkinimet pistetään tiukille poliittisessa peukaloruuvissa. Torin messualueella esittäytyvät hyvän vanhenemisen osaajat ja messuille rakennettava onnellinen koti nostaa esiin palveludesignia ja tuotesuunnittelua, joissa toimivuus ja kauneus kulkevat käsi kädessä.

Tule mukaan ja valtaa vanhuus, myös itsellesi!

VALTAA VANHUUS -VERKKOSIVUT AUKI – HAASTA KUNTAVAALIEHDOKKAAT MUKAAN!

Vanheneminen ei ole sairaus eikä ongelma, vaan luonnollinen osa elämää. Vanheneminen koskettaa liikennettä, kauppaa, esteettömyyttä, kulttuuria. Se ei ole vain sosiaali- ja terveyspolitiikkaa - virtsatieongelmia tai vuodepaikkoja. Tämän päivän palvelumalleilla ja asenteella ei pärjätä tulevaisuudessa.

Siksi kampanja vaatii vanhuutta koskevaan päätöksentekoon rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Ei hymistelyä, vaan todellista toimintaa ja tekoja. Vanhuuden asiat kuuluvat jokaiselle kunnan päättäjälle.

HAASTA oman kuntasi kuntavaaliehdokkaat mukaan kampanjaan. Lokakuun kuntavaalien jälkeen juuri he päättävät siitä, miten vanhuuden asioita hoidetaan sinun kunnassasi. Keräämme kuntavaaliehdokkaiden VALTAA VANHUUS -lupauksia osoitteessa 
OSALLISTU myös itse. Mieti, miten voit omassa lähipiirissäsi tai ammatissasi edistää hyvän ikääntymisen asiaa. Mikä on sinun keinosi vallata vanhuus - mummolle, ukille, äidille, isälle, naapurille, itsellesi? Jaa ideasi ja anna VALTAA VANHUUS -lupaus kampanjan verkkosivuilla

VALTAA VANHUUS -kampanjassa ovat mukana Folkhälsans förbund rf, Ikäinstituutti, Miina Sillanpään Säätiö, Omaishoitajat ja Läheiset -liitto ry, Suomen Senioriasiainliitto ry, Suomen Senioriliike ry, Suomen Setlementtiliitto ry ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry. Kampanja on osa EU:n aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden teemavuotta. Päätapahtuma on osa kansainvälisen Age Demands Action -päivän tapahtumia. Kampanjaa on tukenut RAY.

Lue lisää & anna lupaus:  www.valtaavanhuus.fi
Kampanjan Facebook-sivu: www.facebook.com/valtaavanhuus
Jukka Pojan lehdistökuvat: http://suomenmusiikki.fi/valokuvat-ja-media/
 
Lisätietoa:  
Kari Uittomäki, kari.uittomaki@valli.fi /  050 3607778
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry (www.valli.fi)