Ikä koskettaa meitä kaikkia

Valtaa vanhuus!

14.1.
2014

Valtaa Vanhuus –kansalaisliike siirtyi Setlementtiliittoon

 

Valtaa Vanhuus -kansalaisliikkeen vetovastuu siirtyi Suomen Setlementtiliittoon. Liikkeen puheenjohtajana vuoden ajan toimii Pirkko Ruuskanen-Parrukoski, Seniori- ja vanhustyön toimialajohtaja.

Liikkeen puheenjohtajana toiminut Vappu Taipale siirsi vetovastuun konkreettisesti Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton Nuutinpäivän tilaisuudessa 13. tammikuuta.

- Kiitämme Vappua ja Vallia ansiokkaasta toiminnasta. Lähdemme mielellämme viemään arvokasta senioriasiaa eteenpäin, kertoi Setlementtiliiton seniori- ja vanhustoiminnasta vastaava toimialajohtaja Ruuskanen-Parrukoski.

 

VALTAA VANHUUS / MED ÅLDERNS RÄTT on seitsemän vanhusalan järjestön luoma kansalaisliike hyvän ikääntymisen puolesta. Liike haastaa kansalaiset ja päättäjät toimimaan rohkeasti hyvän vanhuuden puolesta. Vanheneminen ei ole sairaus eikä ongelma, vaan luonnollinen osa elämää. Vanheneminen koskettaa liikennettä, kauppaa, esteettömyyttä, kulttuuria. Se ei ole vain sosiaali- ja terveyspolitiikkaa - virtsatieongelmia tai vuodepaikkoja. Tarvitsemme uusia palvelumalleja sekä rohkeaa ja ennakkoluulotonta päätöksentekoa. Valtaa vanhuus -kampanjassa ovat mukana Folkhälsans förbunde, Ikäinstituutti, Omaishoitajat ja Läheiset –Liitto, Miina Sillanpään Säätiö, Suomen Setlementtiliitto, Suomen Senioriliike, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto.