Ikä koskettaa meitä kaikkia

Valtaa vanhuus!

28.4.
2014

Hyvän Euroopan rakentaminen on joukkuepeliä!

Hyvän Euroopan rakentaminen on joukkuepeliä, jossa sukupolvien välinen yhteistyö on voimaa. Eurooppalainen elämänkokemus on mittaamattoman arvokas myös kansantalouden kannalta. Euroopassa on ikäihmisiä yli 92 miljoonaa ja Suomessakin yli miljoona. Hyvä yhteiskunta muovautuu ottamaan huomioon kaikkien näkökulmat, joista ikä ei ole ainoa määrittävä tekijä. Sukupolvet tarvitsevat toinen toisiaan, ja nyt on aika muuttaa puheet ja lupaukset toiminnaksi.

Valtaa Vanhuus –liike haastaa tänä keväänä eurovaaliehdokkaat rakentamaan ikäystävällistä Eurooppaa. Valtaa Vanhuus -liike korostaa vanhenemisen olevan luonnollinen osa elämää seuraavin teesein.

  1. Oikeus oman näköiseen vanhuuteen - Jokainen meistä vanhenee omalla tavallaan ja ajallaan, sen vuoksi yksi ja sama malli ei vastaa kaikkien tarpeisiin.
  2. Rahalla ja asenteella - Palvelut ja käytettävissä oleva raha on suunniteltava aivan uudella tavalla ja suunnattava ikäihmisten hyväksi.
  3. Kokemuspääomaa ja nuorta intoa - Hyvän Euroopan rakentaminen on joukkuepeliä. Nuoruuden into ja senioreiden kokemuspääoma kannattaa yhdistää uudella, vaikka vähän radikaalillakin tavalla.
  4. Kysy, älä oleta! - Älä kuvittele, vaan kysy vanhalta! Yksi mielipide ei kata koko joukkoa.
  5. Joukkuepeliä koko kentällä - Haluamme Euroopan olevan paikka, jossa ihmisen on hyvä elää. Hyvinvoivat vanhat ihmiset ovat Euroopan kilpailuvaltti.
  6. Hyvän elämän innovaatiot - Vanhat ihmiset ovat suuri kuluttajaryhmä, joka tarvitsee uusia innovaatioita yhteydenpitoon, vuorovaikutukseen ja turvallisuuden tunteen lisäämiseen.

Katso teesit kokonaisuudessaan: http://www.valtaavanhuus.fi/teesit/

Paneelikeskustelu eurovaaliehdokkaille 20. toukokuuta

Valtaa Vanhuus -liike järjestää eurovaaliehdokkaille paneelikeskustelun teesien pohjalta

    20. toukokuuta 2014 klo 17.30-20.00
    Kampin palvelukeskuksen auditorio, 2. krs, Salomonkatu 21 B, Helsinki

Tilaisuudessa on läsnä eurovaaliehdokas jokaisesta pääpuolueesta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja paneelin lopuksi esiintyy muusikko Jussi Raittinen. Tervetuloa!

Lisätiedot:
Toimialajohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski
Suomen Setlementtiliitto ry, Seniori- ja vanhustyö
050 563 4671, pirkko.ruuskanen-parrukoski@setlementti.fi

Valtaa Vanhuus -liike on seitsemän eri järjestön perustama ja siinä ovat mukana Folkhälsan, Ikäinstituutti, Miina Sillanpään Säätiö, Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry, Suomen Senioriliike ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry sekä Suomen Setlementtiliitto ry, jonka seniori- ja vanhustyön toimialajohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski on Valtaa Vanhuus –liikkeen puheenjohtaja vuonna 2014.   www.valtaavanhuus.fi