Ikä koskettaa meitä kaikkia

Valtaa vanhuus!

5.5.
2014

Haastoimme kevään eurovaaliehdokkaat tekemään Euroopasta ikäystävällisemmän

Valtaa Vanhuus -liike on haastanut kaikki EU-parlamenttivaalien ehdokkaat rakentamaan ikäystävällistä Eurooppaa.

Lue Valtaa Vanhuus -verkkosivujen Lupaus-osiosta, millä keinoin ehdokkaamme haluavat vaikuttaa!

HAASTE 5.5.2014


Arvoisa eurovaaliehdokas

Valtaa Vanhuus -kansalaisliike haastaa sinut antamaan lupauksen hyvän eurooppalaisen ikääntymisen puolesta. Eurooppalainen elämänkokemus on mittaamattoman arvokas myös kansantalouden kannalta. Euroopassa on ikäihmisiä yli 92 miljoonaa ja Suomessakin yli miljoona. Haastamme sinut, hyvä EU-vaaliehdokas toimimaan rohkeasti ja näkemään vanhuus uudella tavalla. Hyvän Euroopan rakentaminen on joukkuepeliä, jossa sukupolvien välinen yhteistyö on voimaa.

Vanhuuden asiat kuuluvat jokaiselle. Vanheneminen koskettaa asumista, liikennettä, kauppaa ja palveluja, esteettömyyttä, kulttuuria ja tietotekniikkaa. Se ei ole vain sosiaali- ja terveysasia. Tämän päivän asenteella ei pärjätä tulevaisuudessa. Tarvitaan suuri muutos, ja se tarvitaan nyt. Riittääkö rohkeutesi sekoittaa pakka ja rakentaa kuvio uusiksi?

Muutetaan puheet toiminnaksi. Rakennetaan yhdessä hyvää Eurooppaa, jossa vanheneminen kuuluu elämään. Vallataan vanhuus yhdessä!

Valtaa Vanhuus –liike haastaa tänä keväänä eurovaaliehdokkaat rakentamaan ikäystävällistä Eurooppaa. Korostamme vanhenemisen olevan luonnollinen osa elämää seuraavin teesein.

1. Oikeus oman näköiseen vanhuuteen - Jokainen meistä vanhenee omalla tavallaan ja ajallaan, sen vuoksi yksi ja sama malli ei vastaa kaikkien tarpeisiin.
2. Rahalla ja asenteella - Palvelut ja käytettävissä oleva raha on suunniteltava aivan uudella tavalla ja suunnattava ikäihmisten hyväksi.
3. Kokemuspääomaa ja nuorta intoa - Hyvän Euroopan rakentaminen on joukkuepeliä. Nuoruuden into ja senioreiden kokemuspääoma kannattaa yhdistää uudella, vaikka vähän radikaalillakin tavalla.
4. Kysy, älä oleta! - Älä kuvittele, vaan kysy vanhalta! Yksi mielipide ei kata koko joukkoa.
5. Joukkuepeliä koko kentällä - Haluamme Euroopan olevan paikka, jossa ihmisen on hyvä elää. Hyvinvoivat vanhat ihmiset ovat Euroopan kilpailuvaltti.
6. Hyvän elämän innovaatiot - Vanhat ihmiset ovat suuri kuluttajaryhmä, joka tarvitsee uusia innovaatioita yhteydenpitoon, vuorovaikutukseen ja turvallisuuden tunteen lisäämiseen.

Mitä sinä aiot tehdä ikäystävällisen Euroopan edistämiseksi, jos tulet valituksi edustajaksemme Euroopan parlamenttiin? Mikä on sinun lupauksesi?
Jätä lupauksesi osoitteessa www.valtaavanhuus.fi/lupaukset. Lupauksesi on kaikkien nähtävillä.

Kiitämme lupauksestasi ja toivotamme sinulle menestystä vaalityössäsi!

Tervehtien Valtaa Vanhuus –liike

Lisätiedot:
Toimialajohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski
Suomen Setlementtiliitto ry, Seniori- ja vanhustyö
050 563 4671, pirkko.ruuskanen-parrukoski@setlementti.fi

Valtaa vanhuus / Med ålderns rätt -liike on seitsemän järjestön ja yksittäisten henkilöiden muodostama toimija, jonka tehtävänä on edistää positiivista vanhuskuvaa, vanhojen ihmisen asemaa ja arvostusta Suomessa. Liikkeessä ovat mukana Folkhälsans förbund rf, Ikäinstituutti, Miina Sillanpään Säätiö, Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry, Suomen Senioriliike ry, ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry sekä Suomen Setlementtiliitto ry, jonka seniori- ja vanhustyön toimialajohtaja Pirkko Ruuskanen-Parrukoski on tämän vuoden Valtaa Vanhuus -liikkeen puheenjohtaja. www.valtaavanhuus.fi